Glashuset levererar!

Den här sommaren har minst sagt levererat! Då syftar jag inte på semestervädret utan på den kreativa höjd som uppstått, allt skapande och engagemang. Både för egen del och för människor som jag kunnat ha runt omkring mig den här sommaren.

Det började med att jag planerade för en tidig semester som skulle sträcka sig hela 6 veckor fram. Och redan i början av juni fick jag tillgång till en charmig, stor och ljus sommaratelje i ett glashus (läs växthus som inte är i bruk). Där finns fantastiska förutsättningar för mitt måleri. Att det ligger på en mysig liten gård inte långt från mitt hem och att jag har sällskap av både katter och pärlhöns, gäss, ankor, undulater och en handfull megastora fikon- och olivträd gör det hela till en magisk plats. Så där har jag alltså hållt till när jag har kunnat. Några gånger har jag arrangerat Familjedag då det varit öppet huset för fritt skapande, just specifikt för barn. Deras föräldrar har varit med och de har också målat om de haft lust, eller fikat och bara njutit av dagen. Det kommer bli ett nytt och kanske sista tillfälle, söndagen den 17 september från kl 10, innan hösten drar in på allvar.

Under sommaren har jag också förkovrat mig och utvecklats inom konst och måleri på olika plan. Jag gick en riktigt bra femdagarskurs i måleri och jag gjorde några givande besök på biblioteket för att fördjupa mig inom konstens värld, i böcker om olika författare och deras verk i nu- och dåtid. Det är den typen av engagemang som får utrymme när man är långledig och vädret tillåter! 🙂

I sommar har jag också dragit igång ett ”konstnärskollektiv” skulle jag vilja kalla det. 🙂 Vi har umgåtts och målat tillsammans, alla på sitt sätt. Om man velat har man kunnat få tips av varandra och någon kan tycka till om man behöver en knuff för att komma vidare. Vi har fikat och skrattat ihop. Timmarna flyger iväg och man känner sig nöjd och glad varje gång. Nu har några av oss sytt ihop en veckas målarresa till Mallorca i slutet av oktober. Och det är snart.. Mycket snart! 🙂

Samtidigt denna sommar har garaget där hemma, alltså min vanliga vinteratelje, rustats upp och gallrats ur en del. I taket finns det nu ljuskällor som heter duga och jag tror absolut att de kommer att lätta upp ateljetillvaron under de kallaste vintermånaderna, eftersom fönster och ljusinsläpp är en bristvara.

Snart stundar höstens olika utställningar. Nu slutför jag målningar och ruvar på nya idéer. Söndagen den 10 september kl 14-17 inleds höstens turné med en vernissage då jag visar mina senaster målningar tillsammans med två ateljekollegor, just i Glashuset. Inom kort ligger det en inbjudan på min facebooksida @ingeladahlgren.artcreation som ett evenemang där man kan läsa lite mer om det hela och anmäla sitt intresse.

Nu är dock sommarledigheten till ända. Barnen är åter på fritids någon vecka i väntan på skolstart och vi vuxna har börjat jobba. Jag mjukstartar den här veckan och kan forfarande ägna en del tid åt att istället fixa i ateljen, planera för framtiden och sortera i min idébank. Och just där i min bank av idéer fann jag några enkla skisser, början till en logotyp. Någonstans på vägen kom detta av sig, eller jag tyckte väl inte att det behövdes en logotyp tidigare. Skisserna håller fotfarande så därför tar jag tag i detta nu istället och skissar vidare på en liten symbol som kan representerar mitt måleri. Mitt yrke som grafisk formgivare handlar ju en del om att skapa just grafisk identitet åt företag, alltså tex logotyper. Så det vore ju snudd på tjänstefel att inte fixa fram en logotyp till mig själv, tycker jag. 🙂 Mitt måleri och allt runt omkring har ju trots allt blivit mer av en verksamhet än hobby sista året, även om jag jobbar med annat större delen av min arbetsvecka. Men nu har jag bestämt mig för att tillägna 1 arbetsdag i veckan åt mitt måleri och allt runtomkring det.

Sommarens lärdom:
Ta chanser när de kommer. Lär känna nya människor. Slunga dig ut i det okända ibland.

Varma sommarhälsningar från Ingela

Lämna ett svar