Originalet har landat i Antibes

Nu har originalet landat i Antibes! Min senaste originalmålning har hittat hem och ses nu i ett ljusflödande sällskapsrum i Frankrike. Det här var en beställning och en speciell sådan eftersom den var från just Karin & Henrik. 

 
Karin hade en tidig önskan om färgskalan, dels för att fånga den rätta känslan och atmosfären men också för att hålla ihop interiören och mattans intensiva färger. Att både Henrik och Karin älskar blått i alla dess valörer går heller inte att ta miste på.
 
Valet av semiabstrakt motiv kom vi fram till gemensamt och genom att titta på målningar i liknande stil som jag skapat tidigare. Vi tog ett ganska snabbt beslut om att ha fåglar och mandelträd som idé för motivet. 
 
Under skaparprosessen har jag fria händer! Men under målarresans gång stämde jag ändå av så att färgerna landat rätt. Jag hade också bilder från deras lägenhet att inspireras av. Jag skickade också över några enstaka närbilder under skaparprocessen, som en sneak peek, mest för få bekräftelse på att vi förstått varandra. Den här gången hade jag en deadline att förhålla mig till eftersom målningen helst skulle köras ner till Frankrike ett visst datum.
 
Jag höll deadline tack vare snabb hjälp av Ralf på ramverkstaden Bild och Ram på Råå, som ligger granne med min ateljé. Han spända omsorgsfullt upp den målade linneduken på rejäla kilramar och fästa upphängningslina på baksidan. 
 
Så snart målningen sedan var helt klar så skickade jag bilder på helheten och gladdes åt att Karin & Henrik var utan tvekan supernöjda. De tyckte att jag hade lyckats mitt i prick efter deras förhoppning. 
 
Jag målade det här originalet med akrylfärg och sandinslag på kraftig linneduk och måttanpassade formatet efter storleken på bagageutrymmet på deras bil, eftersom det var just däri som tavlan skulle transporteras ner genom Europa. Så stor som möjligt skulle den vara. 
 
Så snart signaturen hade torkat så kom Karin, Henrik med vovve Cognac och hämtade sin nya originalmålning som vi packade in i bubbelplast och frigolit. Sedan bilade de vidare till sitt paradis i Antibes.  
 

Och på den vägen är det…

Vid pennan! /Ingela Dahlgren

Lämna ett svar