Jag fortsätter måla citroner!

Jag vill fortsätta måla citroner!

I helgen målade jag ett ekologiskt citronträd som döptes till ”A scent of lime” – ett citronträd med ett sting av lime, som bara står där när skymningen faller.

Jag fastnar ju ofta för det fyrkantiga formatet och sista tiden har jag använd mig av sand som bidrar till en perfekt matt och samtidigt levande yta. Ibland använder jag konstnärscement och nästa gång ska jag prova pulveriserad krita.

Mina citroner på den här målningen är inte så där värst citron-gula. Jag har nämligen hört att citroner som skördas sent på sommaren sällan tappar sin lätt gröna färg på det yttersta, tunna skiktet, trots att de är mogna. Tydligen bekämpas detta med etylengas för att få fram ett riktigt gult skal. Så onödigt!

Mitt träd är ekologiskt och helt ren från gifter och därför ser de lite ut som lime-citroner! 🙂

Jag önskar alla en bra vecka. Här kommer ett läckert delikatesstips som är en riktigt god och hälsosam smakförhöjare. Om du inte har provat att tillaga karamelliserad citron så är det dax nu! Det är viktigt att citronen är ekologisk – det ger en riktigt magisk smak! Dela citronen på mitten, doppa snittytan i lite strösocket och ge den sedan en fin gyllenbrun yta på stekjärnet. Det blir en perfekt smaksättning att pressa över fisk och skaldjur.

Hejdå så länge!

Lämna ett svar