Jag, en av många konstskapare där ute!

Ikväll kliar det i fingrarna och jag är sugen på att måla något riktigt stort och mäktigt. Men det får vänta till helgen. Så länge tänkte jag bjuda på några ord skrivna om mig och min passion! 🙂

Det finns många kreatörer och entreprenörer runt om i världen. En av dem är aspirerande konstnären Ingela Dahlgren från Rydebäck strax utanför Helsingborg som någon gång i framtiden hoppas kunna måla tavlor på heltid.

– Jag började teckna och måla som mest i tonåren då jag använde mig av främst blyerts och akvarell. När jag sedan blev vuxen och skaffade familj och barn så blev det mindre målande under en ganska lång period innan jag tog upp måleriet på allvar igen ganska nyligen, berättar Ingela som bestämt sig för att numera visa upp och sälja sina alster.
Även om hon sedan årsskiftet redan har sålt ett 40-tal målningar via utställningar och till konstföreningar på olika företag så är det långt kvar till att kunna försörja sig som konstnär.
– Det är inte många som kan leva på enbart intäkterna som konstnär. Det första målet är väl att kunna göra det på deltid, att sätta av en eller två dagar i veckan då jag kan ägna mig enbart åt skapandet och marknadsföringen, säger Ingela.
För en konstnär handlar det både om kreativt skapande och att nå ut med sina verk. Det sistnämnda kan ta lika mycket tid som själva målandet. Ingela har dock en fördel av att hon de senaste sexton åren jobbat med marknadsföring och grafisk formgivning.
– Det är en utmaning att marknadsföra sig själv och sina egna målningar. Men jag tycker det är både roligt och stimulerande att visa upp det jag skapar. Det är spännande att höra hur folk tolkar olika motiv. Jag försöker hitta alternativa vägar att nå ut. Just nu jobbar jag mest med sociala medier som Facebook och Instagram, säger Ingela som ständigt letar unika exponeringsmöjligheter.
– Det vore ju trevligt om det nya hotellet som byggs i Rydebäck, där jag bor, valde att inreda rummen med tavlor av konstnärer från Rydebäck, föreslår Ingela.
Under det senaste året har hon utvecklat sitt måleri och spänner själv linnedukarna på kilramar. Färg, dukar och ramar är kostsamt när man vill jobba med kvalitet.
– Jag experimenterar en del med teknik och motiv. Numera använder jag främst akrylfärg och har en dragning åt det abstrakta formspråket. Jag trivs bäst med att måla i storformat från 120 cm och uppåt. Under det kreativt fria förloppet då en abstrakt målning skapas kan det ibland dyka upp spännande formationer som inte är planerade, de bara uppstår, säger hon och visar en målning där man kan ana ett ansikte.

Följ Ingelas utveckling på Instagram #ingeladahlgren.artcreation och Facebook @ingeladahlgren.artcreation.

Lämna ett svar